Om mig

.
Jeg hedder Caroline Ørsum og er forfatter.

Jeg er født i 1985 og har hele mit liv boet i København – på Østerbro, i Valby og på Vesterbro.

I maj 2009 udkom min første roman for unge, Hovedet i skyerne, men jeg har skrevet historier, siden jeg var gammel nok til at kunne sætte bogstaver sammen til ord. Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være. Sekundært fordi jeg synes, det er fantastisk spændende og livsbekræftende at fortælle historier og lære de personer, som jeg skriver om, at kende.

Jeg skriver romaner for unge og voksne, og ind i mellem bliver det også til en novelle eller to.

Jeg skriver stort set hver eneste dag. På den måde synes jeg, at det, jeg skriver, bliver bedst. Hvis jeg sætter mig ned og triller tommelfingre og venter på, at en guddommelig inspiration skal gribe mig, bliver det alligevel altid elendigt.

De første ord, jeg skriver på en tekst, er næsten altid en bid dialog.

Jeg har taget skrivekurser for at blive bedre til at skrive og ikke mindst bedre til at se mine egne svage punkter. Jeg kan anbefale alle, der gerne vil være gode til at skrive, at gøre det samme.

Rundt omkring i mine skuffer ligger der 4-5 forskellige gamle romanmanuskripter, som ikke er blevet udgivet og sikkert heller aldrig bliver det. Jeg betragter dem nok som en form for stædighedstest, jeg skulle bestå for at blive forfatter.

Jeg bliver inspireret af mange ting, men mest af alt af mennesker. Det kan være en person, jeg møder eller læser om, et lille brudstykke af en samtale hørt i en bus, et ansigtsudtryk eller bare en uhåndgribelig følelse af et-eller-andet, der bliver startskuddet til en tekst. Nogle gange bliver jeg også inspireret af film eller musik, og jeg hører næsten altid musik, mens jeg skriver.

Samtidig med at jeg skrev mine første bøger, læste jeg Socialvidenskab og Kommunikation på RUC. Jeg har bl.a. her beskæftiget mig med emner som køn, seksualitet, ligestilling, individualisering som samfundsfænomen, risikobegrebet og mediers betydning i vores hverdag, og jeg har i 2014 færdiggjort en kandidatuddannelse og erhvervet mig titlen Cand.comm.

For pressefotos, klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *