Den røde sofa

… er titlen på min næste bog, som udkommer d. 31. august 2009 – altså lige om lidt!

“Den røde sofa” er tredje bind i Genstart-serien, som er en ny samtidsrealistisk ungdomsserie, som udkommer på Høst & Søn. Serien kommer til at bestå af seks bøger i alt, og jeg skriver bind 3 og bind 6. Seriens to andre forfattere er Ina Bruhn og David Meinke.

“Den røde sofa” handler ligesom de andre bøger i Genstart-serien om de fire venner Mateus, Nick, Jonathan og Liv – men i “Den røde sofa” er det Liv, der er i centrum.

Liv er typen, der ser ud til at have det hele under fuld kontrol: Hun får altid gode karakterer i skolen og er blændende til basket. Er selvsikker, rolig og isnende skarp i replikken, når en eller anden idiot skal spille smart over for hende. Og oven i købet er hun fra naturens hånd blevet begavet med modelhøjde og langt, lyst hår.

Fyrene falder for hende, men hun opdager det ikke. Hun har alt for travlt med at forsøge at være stærk, selv om savnet efter Jonathan stadig brænder forbandet meget indeni, og selv om hun kommer mere og mere på kant med sine drønambitiøse juristforældre, der bare ikke lige fatter, at deres drøm måske ikke også er hendes drøm.

I starten af 2.g dukker Majse op og er for Liv et virkelig tiltrængt frikvarter fra alle bekymringerne.

Hun er den nye pige i klassen – og egentlig på mange måder Livs modsætning: Hun taler, før hun tænker, bliver ligesom altid en lille smule for fuld lidt for hurtigt, og hvis der er noget som helst, der er konstant i hendes verden, så er det, at hun altid er klar på en fest.

Liv nyder de fede byture med Majse og følelsen af for første gang at have en rigtig veninde. Indtil noget går galt: Efter en bytur vågner Majse op inde i en park.

Hun er omtåget og forvirret og aner ikke, hvad der er sket. Faktisk er hun kun sikker på to ting:

At nogen har haft taget noget af hendes tøj af.

Og at hun for alt i verden ikke vil have, at Liv fortæller nogen om, hvad der er sket.

1 thought on “Den røde sofa

Comments are closed.