Omtale af “Wiki over Miss Elises elendige liv” på folkeskolen.dk

.

På folkeskolen.dk har Bodil Christensen skrevet et indlæg om litteratur om psykisk sårbare unge, og her bliver “Wiki over Miss Elises elendige liv”, der udkommer d. 23. februar, også omtalt og anbefalet.

“Det, man kan lære ved at læse litteratur, er at se mennesket, før man ser en patient og en sygdom,” citerer Bodil Christensen bl.a. litteraturprofessor Peter Simonsen for at sige. Han står bag et nyt fag for medicinstuderende på Syddansk Universitet, hvor de skal læse skønlitteratur.

Og jeg er vild med det citat, for jeg har nemlig i “Wiki over Miss Elises elendige liv” helt bevidst prøvet at portrættere Elises udfordringer gennem et poetisk sprog frem for et lægefagligt, der er optaget af at stille diagnoser og kategorisere.

Hele indlægget, der også omtaler andre gode bøger som f.eks. Ronnie Andersens “Akavet”, kan læses her.

.