Interview i Vesterbro Bladet

I sidste uge bragte Vesterbro Bladet et interview med mig. Interviewet handler om Hovedet i skyerne og om mig og mine tanker omkring bogen, herunder grunden til, at jeg har valgt at skrive en historie om kærlighed mellem to drenge.

Interviewet bærer den ret politiske overskrift “Så længe bøsser bliver slået ned, er der behov for mere ligestilling”. Og det er rammende nok, for en del af inspirationen til Hovedet i skyerne kommer rent faktisk af en personlig undren over den måde, vi – stadig – i dag betragter homoseksuelle på: Det går nok over. Der er nok gået noget galt i barndommen et sted. Er du nu sikker på, at du er til fyre? Fordommene er helt sikkert blevet mindre siden den tid, hvor det var normalt at betragte homoseksualitet som en sygdom. Men de er ikke væk. De findes stadig. Og nogle gange – når de for eksempel fører til overfald på mennesker, der intet har gjort, bortset fra at skille sig en lille smule ud fra normen – er de overraskende magtfulde.

Litteratur må godt være politisk. Men al politik handler ikke nødvendigvis om store, voldsomme slogans og ditto armbevægelser. Det hverdagsagtige kan også være politisk. Alene dét at skrive en ungdomsroman, der ikke handler om det sædvanlige dreng-møder-pige, men twister normen en anelse og måske, måske et eller andet sted får nogle mennesker til at tænke “nå ja, sådan er det også, sådan kan det også være”, er politisk – mener jeg.

Interviewet kan læses ved at følge følgende link og bladre sig frem til side to: http://www.e-pages.dk/vesterbrobladet/54/