Forfatterspirernes Skriveklubber fortsætter til efteråret

.
En hyggelig sæson i Forfatterspirernes Skriveklub på Vesterbro Bibliotek er netop slut! Her har jeg undervist en gruppe søde og seje forfatterspirer, og vi har beskæftiget os med alt fra at opbygge miljøer og skrive sjove tekster til historier med inspiration fra astronomiens verden og romanidéer.

I tirsdags rundede vi så sæsonen af med et oplæsningsarrangement i Bibliotekshuset på Rodosvej sammen med forfatterspirer og undervisere fra de andre tre forfatterspireklubber i København!

Men rigtigt slut er det heldigvis ikke, for takket være bl.a. støtte fra Statens Kunstfonds Huskunstnerordning fortsætter forfatterspireklubberne til efteråret.

Her kan man fra starten af september tilmelde sig forfatterspireklubber på fem forskellige biblioteker i København, hvis man er mellem 11 og 18 år.

Billet til forfatterspireklubben på Vesterbro Bibliotek, hvor jeg underviser hver mandag kl. 16.30 til 18.30 fra d. 2. september, kan købes lige her!

.

“Skygger i skumringen” udkommer!

.
I dag udkommer “Skygger i skumringen – 8 gys, der fucker med din hjerne” på Forlaget Facet.

Novellesamlingen er skrevet af Camilla Wandahl og mig i fællesskab, og den er tænkt som en opfølger til “Sprækker i virkeligheden”, der udkom sidste år.

Da vi var færdige med at skrive “Sprækker i virkeligheden”, var vi nemlig kommet så godt i gang med at få idéer til skumle, tvetydige og psykologiske gyserhistorier, at vi ikke følte, vi var helt klar til at stoppe endnu.

Det resulterede i “Skygger i skumringen”, og inspirationen til mine fire noveller er kommet mange steder fra! En af dem – “Besat” – er f.eks. inspireret af en sommerhustur, jeg selv var på … hvor der dog ikke skete noget uhyggeligt om natten, ligesom der gør i novellen.

En anden novelle – “De er efter dig” – er mere eller mindre direkte baseret på en drøm, jeg havde for flere år siden. Og så er selve titlen en lille smule inspireret af et skønt citat fra en Nirvana-sang: “Just because you’re paranoid doesn’t mean they’re not after you”!

Det har været en stor fornøjelse at skrive endnu en omgang uhyggelige noveller sammen med Camilla!

“Skygger i skumringen” kan bestilles på Forlaget Facets hjemmeside, f.eks. som klassesæt med 25 % rabat på bestillinger ud over 10 eksempler.

.

“Venus Fluefanger” udkommer!

.
På torsdag d. 21/2 udkommer “Venus Fluefanger” som en del af Høst & Søns Zoom-serie.

Jeg har skrevet “Venus Fluefanger” sammen med Camilla Wandahl, som jeg har kendt, siden vi begge var teenagere og drømte om at blive forfattere en dag!

“Venus Fluefanger” handler om Alex, der ikke rigtig føler, at han er ligesom de fleste andre drenge. Så måske betyder det, at Alex i stedet er ligesom Cornelia, som lægger videoer op på Youtube om sin transition fra mand til kvinde, og som Alex’ veninde Isa sender Alex links til – eller hvad?

Alex er i tvivl! Også om, hvordan man egentlig holder liv i en Venus Fluefanger: Den kødædende plante, som får næring ved at fange fluer og andre insekter i sine munde, der virkelig ligner kvindelige kønsorganer …

“Venus Fluefanger” er en roman om køn, identitet og kødædende planter.

Det flotte omslag er lavet af Alette Bertelsen.
.

.

Mød mig på Bogforum x 2

.
I weekenden (dvs. fra i dag, fredag) er der Bogforum i Bella Center. Jeg optræder to gange:

  • Lørdag kl. 14.00 læser jeg op fra “Wiki over Miss Elises elendige liv” på Brønderslev Forfatterskoles stand. Der kommer også en elev fra forfatterskolen og læser på. Det foregår på stand E Syd-002.
  • Lørdag kl. 16.45 interviewes jeg på SPOT Scenen af Lene Møller Jørgensen, her skal vi også snakke om “Wiki over Miss Elises elendige liv”.

Håber, vi ses på Bogforum!

Artikel på Dr.dk i anledning af tema om angst

.
For et par uger siden fik jeg en rigtig god snak med Michelle From Hoxer fra DR om “Wiki over Miss Elises elendige liv” i anledning af DR’s tema om unge med angst.

Det kom der en virkelig fin artikel ud af, hvor jeg både fortæller om arbejdet med bogen og giver tips til dig, der måske selv har lyst til at prøve kræfter med skrivningen!

Artiklen “Forfatter i opfordring til unge: Giv dig selv et frikvarter fra virkeligheden” kan læses ved at klikke her.

.

Søg ind på Brønderslev Forfatterskole

.
Igen her i 2018 skal jeg undervise på Brønderslev Forfatterskole.

Forfatterskolen bliver i år afholdt i uge 31, og hvis man er glad for at skrive og mellem 13 og 20 år gammel, kan man ansøge om at komme med. Der kommer mange gode ansøgninger, og der er ikke pladser nok til alle, der søger, så det er en god idé at gøre sig umage med sin ansøgning!

Man kan vælge mellem seks hold, og jeg skal undervise på Young Adult-novelleholdet, hvor vi skal arbejde med at skrive realistiske noveller om og for unge. Det glæder jeg mig rigtig meget til!

Ansøgningsfristen er d. 15. maj.

Læs mere om Brønderslev Forfatterskole og ansøgning lige her.

.

Dejlig anmeldelse i Weekendavisen

.
“Wiki over Miss Elises elendige liv” har i dag fået sin første avisanmeldelse.

Nemlig i Weekendavisen, hvor anmelder Stine Reinholdt Hansen roser bogen for at tage emnet angst op og i det hele taget fortælle om nogle sider af livet som ung, der hverken er pæne, nemme eller succesfulde.

Hun skriver blandt andet, at det er: “… genialt at tage formen på et opslagsværk bestående af fakta og kombinere det med en ung piges svære følelser” og slutter sin anmeldelse af med følgende konklusion:

Wiki over Miss Elises elendige liv er en vigtig bog, fordi den tager et emne op, som ellers er svært at snakke om (…) Det er en klog fortælling, der både kan opmuntre og oplyse, for selvom tunge tanker af og til angriber ens fornuft, kan man stadig være en teenager med helt almindelige tanker om lækre forsangere, tøjkrise og trang til Ritter Sport.

En skøn anmeldelse at gå på weekend på!

.

Anmelderros til “Sprækker i virkeligheden”

.
Mandag d. 5. marts udkom “Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge”, som jeg har skrevet i samarbejde med Camilla Wandahl. Samlingen udkom på Forlaget Facet. Og det har været skønt at følge med i, hvordan den er blevet modtaget!

Simone fra Boghjørnet.dk giver f.eks. novellesamlingen 4 ud af 5 hjerter og slutter sin anmeldelse af med at konkludere:

“Sprækker i virkeligheden” er altså en god solid og ret uhyggelig novellesamling, som det bestemt ikke er sidste gang, jeg har læst.

Bogoplevelsen.dk får samlingen også pæne ord med på vejen og bliver bl.a. beskrevet på følgende måde:

“Sprækker i virkeligheden” er gode noveller, der står stærkt hver især, men fremstår endnu stærkere i denne samling, hvor temaet og stemningen løfter novellerne til et større hele.

Hos Cilles læsesal beskriver Cecilie sin oplevelse af novellesamlingen – hun var mere begejstret for nogle af novellerne end for andre, men dem, som hun syntes om, syntes hun rigtig godt om, og hun skriver bl.a.:

Begge forfattere skriver nogle virkelig spændende historier i denne novellesamling, der i den grad krøb ind under huden på mig. De formåede virkelig at skabe den helt rigtige stemning af uhygge og mystik.

Alt i alt: Jeg er meget taknemmelig for de gode anmeldelser, og det er rigtig dejligt at erfare, at novellerne i samlingen skaber læselyst og uhyggelig stemning derude!

.

Skøn anmeldelse!

.
Eva Lucia har skrevet en anmeldelse af “Wiki over Miss Elises elendige liv” på Bookeater.dk – og den er helt fantastisk at læse!

Hun giver samlet set bogen 9 ud af 10 stjerner og skriver bl.a.:

Jeg kan virkelig anbefale Wiki over Miss Elises elendige liv. Det er pt min yndlings af Caroline Ørsums romaner. Du må ikke snyde dig selv for en fantastisk og varm historie, som både får én til at smile, man bliver rørt og romanen sætter tankerne i gang.

Hele Eva Lucias anmeldelse kan læses her!

.

“Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge”

.

I dag udkommer novellesamlingen “Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge” på Forlaget Facet, som jeg har skrevet sammen med Camilla Wandahl.

Det er altid festligt og fantastisk at kunne føje endnu en udgivelse til samlingen, men denne her er måske alligevel lidt ekstra speciel, fordi det har været rigtig inspirerende og spændende at samarbejde med Camilla om tilblivelsen af novellerne.

Camilla og jeg har kendt hinanden siden teenagealderen, hvor vi mødte hinanden på Fyldepennen, et online-netværk for aspirerende forfattere. I alle de år har vi talt om, at det kunne være sjovt at skrive og udgive en fælles bog. Og det er så lykkedes!

Novellesamlingen består som sagt af 8 noveller. Vi har skrevet 4 hver og arbejdet ud fra en fælles idé om, at vi gerne ville skrive uhyggelige historier, der bevæger sig i grænselandet mellem realisme og noget, der måske er lidt mere mystisk og overnaturligt.

Læs mere om novellesamlingen på Forlaget Facets hjemmeside.

.