Mød mig på Bogforum x 2

.
I weekenden (dvs. fra i dag, fredag) er der Bogforum i Bella Center. Jeg optræder to gange:

  • Lørdag kl. 14.00 læser jeg op fra “Wiki over Miss Elises elendige liv” på Brønderslev Forfatterskoles stand. Der kommer også en elev fra forfatterskolen og læser på. Det foregår på stand E Syd-002.
  • Lørdag kl. 16.45 interviewes jeg på SPOT Scenen af Lene Møller Jørgensen, her skal vi også snakke om “Wiki over Miss Elises elendige liv”.

Håber, vi ses på Bogforum!

Artikel på Dr.dk i anledning af tema om angst

.
For et par uger siden fik jeg en rigtig god snak med Michelle From Hoxer fra DR om “Wiki over Miss Elises elendige liv” i anledning af DR’s tema om unge med angst.

Det kom der en virkelig fin artikel ud af, hvor jeg både fortæller om arbejdet med bogen og giver tips til dig, der måske selv har lyst til at prøve kræfter med skrivningen!

Artiklen “Forfatter i opfordring til unge: Giv dig selv et frikvarter fra virkeligheden” kan læses ved at klikke her.

.

Søg ind på Brønderslev Forfatterskole

.
Igen her i 2018 skal jeg undervise på Brønderslev Forfatterskole.

Forfatterskolen bliver i år afholdt i uge 31, og hvis man er glad for at skrive og mellem 13 og 20 år gammel, kan man ansøge om at komme med. Der kommer mange gode ansøgninger, og der er ikke pladser nok til alle, der søger, så det er en god idé at gøre sig umage med sin ansøgning!

Man kan vælge mellem seks hold, og jeg skal undervise på Young Adult-novelleholdet, hvor vi skal arbejde med at skrive realistiske noveller om og for unge. Det glæder jeg mig rigtig meget til!

Ansøgningsfristen er d. 15. maj.

Læs mere om Brønderslev Forfatterskole og ansøgning lige her.

.

Dejlig anmeldelse i Weekendavisen

.
“Wiki over Miss Elises elendige liv” har i dag fået sin første avisanmeldelse.

Nemlig i Weekendavisen, hvor anmelder Stine Reinholdt Hansen roser bogen for at tage emnet angst op og i det hele taget fortælle om nogle sider af livet som ung, der hverken er pæne, nemme eller succesfulde.

Hun skriver blandt andet, at det er: “… genialt at tage formen på et opslagsværk bestående af fakta og kombinere det med en ung piges svære følelser” og slutter sin anmeldelse af med følgende konklusion:

Wiki over Miss Elises elendige liv er en vigtig bog, fordi den tager et emne op, som ellers er svært at snakke om (…) Det er en klog fortælling, der både kan opmuntre og oplyse, for selvom tunge tanker af og til angriber ens fornuft, kan man stadig være en teenager med helt almindelige tanker om lækre forsangere, tøjkrise og trang til Ritter Sport.

En skøn anmeldelse at gå på weekend på!

.

Anmelderros til “Sprækker i virkeligheden”

.
Mandag d. 5. marts udkom “Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge”, som jeg har skrevet i samarbejde med Camilla Wandahl. Samlingen udkom på Forlaget Facet. Og det har været skønt at følge med i, hvordan den er blevet modtaget!

Simone fra Boghjørnet.dk giver f.eks. novellesamlingen 4 ud af 5 hjerter og slutter sin anmeldelse af med at konkludere:

“Sprækker i virkeligheden” er altså en god solid og ret uhyggelig novellesamling, som det bestemt ikke er sidste gang, jeg har læst.

Bogoplevelsen.dk får samlingen også pæne ord med på vejen og bliver bl.a. beskrevet på følgende måde:

“Sprækker i virkeligheden” er gode noveller, der står stærkt hver især, men fremstår endnu stærkere i denne samling, hvor temaet og stemningen løfter novellerne til et større hele.

Hos Cilles læsesal beskriver Cecilie sin oplevelse af novellesamlingen – hun var mere begejstret for nogle af novellerne end for andre, men dem, som hun syntes om, syntes hun rigtig godt om, og hun skriver bl.a.:

Begge forfattere skriver nogle virkelig spændende historier i denne novellesamling, der i den grad krøb ind under huden på mig. De formåede virkelig at skabe den helt rigtige stemning af uhygge og mystik.

Alt i alt: Jeg er meget taknemmelig for de gode anmeldelser, og det er rigtig dejligt at erfare, at novellerne i samlingen skaber læselyst og uhyggelig stemning derude!

.

Skøn anmeldelse!

.
Eva Lucia har skrevet en anmeldelse af “Wiki over Miss Elises elendige liv” på Bookeater.dk – og den er helt fantastisk at læse!

Hun giver samlet set bogen 9 ud af 10 stjerner og skriver bl.a.:

Jeg kan virkelig anbefale Wiki over Miss Elises elendige liv. Det er pt min yndlings af Caroline Ørsums romaner. Du må ikke snyde dig selv for en fantastisk og varm historie, som både får én til at smile, man bliver rørt og romanen sætter tankerne i gang.

Hele Eva Lucias anmeldelse kan læses her!

.

“Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge”

.

I dag udkommer novellesamlingen “Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge” på Forlaget Facet, som jeg har skrevet sammen med Camilla Wandahl.

Det er altid festligt og fantastisk at kunne føje endnu en udgivelse til samlingen, men denne her er måske alligevel lidt ekstra speciel, fordi det har været rigtig inspirerende og spændende at samarbejde med Camilla om tilblivelsen af novellerne.

Camilla og jeg har kendt hinanden siden teenagealderen, hvor vi mødte hinanden på Fyldepennen, et online-netværk for aspirerende forfattere. I alle de år har vi talt om, at det kunne være sjovt at skrive og udgive en fælles bog. Og det er så lykkedes!

Novellesamlingen består som sagt af 8 noveller. Vi har skrevet 4 hver og arbejdet ud fra en fælles idé om, at vi gerne ville skrive uhyggelige historier, der bevæger sig i grænselandet mellem realisme og noget, der måske er lidt mere mystisk og overnaturligt.

Læs mere om novellesamlingen på Forlaget Facets hjemmeside.

.

“Sprækker i virkeligheden” udkommer – læs en gratis novelle

.

Snart udkommer “Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge”.

Det er en novellesamling med otte historier i, som jeg har skrevet sammen med Camilla Wandahl – vi har skrevet fire hver.

Allerede nu kan man læse én af historierne (Slangepigen, som Camilla har skrevet) ganske gratis og læse mere om novellesamlingen ved at klikke her.

.

Omtale af “Wiki over Miss Elises elendige liv” på folkeskolen.dk

.

På folkeskolen.dk har Bodil Christensen skrevet et indlæg om litteratur om psykisk sårbare unge, og her bliver “Wiki over Miss Elises elendige liv”, der udkommer d. 23. februar, også omtalt og anbefalet.

“Det, man kan lære ved at læse litteratur, er at se mennesket, før man ser en patient og en sygdom,” citerer Bodil Christensen bl.a. litteraturprofessor Peter Simonsen for at sige. Han står bag et nyt fag for medicinstuderende på Syddansk Universitet, hvor de skal læse skønlitteratur.

Og jeg er vild med det citat, for jeg har nemlig i “Wiki over Miss Elises elendige liv” helt bevidst prøvet at portrættere Elises udfordringer gennem et poetisk sprog frem for et lægefagligt, der er optaget af at stille diagnoser og kategorisere.

Hele indlægget, der også omtaler andre gode bøger som f.eks. Ronnie Andersens “Akavet”, kan læses her.

.

“Wiki over Miss Elises elendige liv” udkommer

.
Jeg har skrevet en bog. Den hedder “Wiki over Miss Elises elendige liv”, og den udkommer fredag d. 23. februar på Høst & Søn – med andre ord er der kun lidt over en uge til nu!

Bogen handler om Elise, der er 17 år og har det svært. Hun kæmper med angst og skyggetanker om sin mor og om dengang, hvor hun fik det så skidt, at hun måtte indlægges på psykiatrisk.

Men nu går det bedre, og heldigvis har hun også fællesskabet med de andre fans på det internetforum for fans af bandet Pale Blue Horizon, hvor hun godt kan lide at tilbringe sin tid og skrive wiki-indlæg om bandets medlemmer og sange.

Hvis hun så også bare lige turde mødes sine internet-venner i virkeligheden, så ville alt måske blive endnu bedre …

Der kommer mere info om “Wiki over Miss Elises elendige liv” i den kommende tid!

.