Brønderslev Forfatterskole 2020

.
Lige nu sidder vi alle sammen adskilt hjemme hos os selv – om nogle måneder ser verden forhåbentlig anderledes ud igen!

Derfor vil jeg opfordre alle mellem 13 og 20 år, der er glade for at skrive, til at søge ind på Brønderslev Forfatterskole. Det foregår fra d. 25/7 til d. 1/8, og der er en række spændende hold, som man kan søge ind på, bl.a. novelle-begynderholdet, som jeg skal undervise på i år.

Ansøg her!

Foredrag til udskolingen

.
.
.
Camilla Wandahl og jeg er som noget nyt gået sammen om at lave et foredrag, hvor vi med fokus på vores fælles roman Venus Fluefanger og vores novelleantologier fortæller om vores forfatterskaber for 7.-10. klasse og gymnasiet.
 
Foredraget er oplagt i forbindelse med et litteraturforløb om noveller, værklæsning, forfatterskabslæsning eller identitet/køn.
 
Både i romanen og novellerne ligger der MEGET mellem linjerne, og vi vil gerne være med til at diskutere dem med eleverne, hvis I har læst dem fælles i klassen.
 
Foredraget kan også kombineres med et skriveværksted.
 
Læs mere eller kontakt os via camilla.wandahl@gmail.com eller carolineoersum@hotmail.com, hvis du vil høre nærmere!
 
Venus Fluefanger handler om køn og identitet og har blandt andet fået disse ord med på vejen:
 
“…en ualmindelig respektfuld personskildring, som anbringer bogen på hylden med de bedste bøger om coming of age.” (pædagogen.dk)
 
“En bog, der burde være tvungen pensum i udskolingen!” (Ditte Dalsgaard-Hansen)
 
Vi har skrevet to novelleantologier og har en tredje på vej. De to første hedder Sprækker i virkeligheden og Skygger i skumringen. Det er noveller med meget mellem linjerne – oplagte til undervisningen. De har blandt andet fået disse ord med på vejen:
 
“Der er ikke meget forløsning eller lykkelig slutning i nogen af dem, og det er ret forfriskende, at der ikke nødvendigvis er lys for enden af tunnellen” (@linedalbro)
 
“Absolut fremragende samling” (Bibliotekattens Bøger)
 
Vi fortæller også gerne om de bøger, vi har skrevet hver især.
 
Kunne sådan et foredrag være noget for dine elever?
.

Undervisning i efteråret 2019

.
I efteråret 2019 kan man møde mig som underviser på skrivehold dels på Vesterbro Bibliotek i København og dels på Holbæk Bibliotek.

Forfatterskolen for Unge i Holbæk tager hul på efterårssæsonen tirsdag d. 10. september kl. 16.15. Forfatter Dorthe de Neergaard og jeg skal skiftes til at undervise på holdet her i sæson 2019/2020, og det er for unge i alderen 12 til 18 år. Undervisningen foregår på (næsten alle) tirsdage i efteråret. Læs om tilmelding her.

Forfatterspirernes Skriveklub på Vesterbro Bibliotek mødes alle mandage fra 16.30 til 18.30 og er for alle mellem 11 og 18 år. Læs om tilmelding og køb billet her.

Og jeg kan selvfølgelig også kontaktes på e-mail carolineoersum@hotmail.com, hvis I har nogen spørgsmål angående undervisningstilbuddene!

.

Forfatterspirernes Skriveklubber fortsætter til efteråret

.
En hyggelig sæson i Forfatterspirernes Skriveklub på Vesterbro Bibliotek er netop slut! Her har jeg undervist en gruppe søde og seje forfatterspirer, og vi har beskæftiget os med alt fra at opbygge miljøer og skrive sjove tekster til historier med inspiration fra astronomiens verden og romanidéer.

I tirsdags rundede vi så sæsonen af med et oplæsningsarrangement i Bibliotekshuset på Rodosvej sammen med forfatterspirer og undervisere fra de andre tre forfatterspireklubber i København!

Men rigtigt slut er det heldigvis ikke, for takket være bl.a. støtte fra Statens Kunstfonds Huskunstnerordning fortsætter forfatterspireklubberne til efteråret.

Her kan man fra starten af september tilmelde sig forfatterspireklubber på fem forskellige biblioteker i København, hvis man er mellem 11 og 18 år.

Billet til forfatterspireklubben på Vesterbro Bibliotek, hvor jeg underviser hver mandag kl. 16.30 til 18.30 fra d. 2. september, kan købes lige her!

.

“Skygger i skumringen” udkommer!

.
I dag udkommer “Skygger i skumringen – 8 gys, der fucker med din hjerne” på Forlaget Facet.

Novellesamlingen er skrevet af Camilla Wandahl og mig i fællesskab, og den er tænkt som en opfølger til “Sprækker i virkeligheden”, der udkom sidste år.

Da vi var færdige med at skrive “Sprækker i virkeligheden”, var vi nemlig kommet så godt i gang med at få idéer til skumle, tvetydige og psykologiske gyserhistorier, at vi ikke følte, vi var helt klar til at stoppe endnu.

Det resulterede i “Skygger i skumringen”, og inspirationen til mine fire noveller er kommet mange steder fra! En af dem – “Besat” – er f.eks. inspireret af en sommerhustur, jeg selv var på … hvor der dog ikke skete noget uhyggeligt om natten, ligesom der gør i novellen.

En anden novelle – “De er efter dig” – er mere eller mindre direkte baseret på en drøm, jeg havde for flere år siden. Og så er selve titlen en lille smule inspireret af et skønt citat fra en Nirvana-sang: “Just because you’re paranoid doesn’t mean they’re not after you”!

Det har været en stor fornøjelse at skrive endnu en omgang uhyggelige noveller sammen med Camilla!

“Skygger i skumringen” kan bestilles på Forlaget Facets hjemmeside, f.eks. som klassesæt med 25 % rabat på bestillinger ud over 10 eksempler.

.

“Venus Fluefanger” udkommer!

.
På torsdag d. 21/2 udkommer “Venus Fluefanger” som en del af Høst & Søns Zoom-serie.

Jeg har skrevet “Venus Fluefanger” sammen med Camilla Wandahl, som jeg har kendt, siden vi begge var teenagere og drømte om at blive forfattere en dag!

“Venus Fluefanger” handler om Alex, der ikke rigtig føler, at han er ligesom de fleste andre drenge. Så måske betyder det, at Alex i stedet er ligesom Cornelia, som lægger videoer op på Youtube om sin transition fra mand til kvinde, og som Alex’ veninde Isa sender Alex links til – eller hvad?

Alex er i tvivl! Også om, hvordan man egentlig holder liv i en Venus Fluefanger: Den kødædende plante, som får næring ved at fange fluer og andre insekter i sine munde, der virkelig ligner kvindelige kønsorganer …

“Venus Fluefanger” er en roman om køn, identitet og kødædende planter.

Det flotte omslag er lavet af Alette Bertelsen.
.

.

Mød mig på Bogforum x 2

.
I weekenden (dvs. fra i dag, fredag) er der Bogforum i Bella Center. Jeg optræder to gange:

  • Lørdag kl. 14.00 læser jeg op fra “Wiki over Miss Elises elendige liv” på Brønderslev Forfatterskoles stand. Der kommer også en elev fra forfatterskolen og læser på. Det foregår på stand E Syd-002.
  • Lørdag kl. 16.45 interviewes jeg på SPOT Scenen af Lene Møller Jørgensen, her skal vi også snakke om “Wiki over Miss Elises elendige liv”.

Håber, vi ses på Bogforum!

Artikel på Dr.dk i anledning af tema om angst

.
For et par uger siden fik jeg en rigtig god snak med Michelle From Hoxer fra DR om “Wiki over Miss Elises elendige liv” i anledning af DR’s tema om unge med angst.

Det kom der en virkelig fin artikel ud af, hvor jeg både fortæller om arbejdet med bogen og giver tips til dig, der måske selv har lyst til at prøve kræfter med skrivningen!

Artiklen “Forfatter i opfordring til unge: Giv dig selv et frikvarter fra virkeligheden” kan læses ved at klikke her.

.

Søg ind på Brønderslev Forfatterskole

.
Igen her i 2018 skal jeg undervise på Brønderslev Forfatterskole.

Forfatterskolen bliver i år afholdt i uge 31, og hvis man er glad for at skrive og mellem 13 og 20 år gammel, kan man ansøge om at komme med. Der kommer mange gode ansøgninger, og der er ikke pladser nok til alle, der søger, så det er en god idé at gøre sig umage med sin ansøgning!

Man kan vælge mellem seks hold, og jeg skal undervise på Young Adult-novelleholdet, hvor vi skal arbejde med at skrive realistiske noveller om og for unge. Det glæder jeg mig rigtig meget til!

Ansøgningsfristen er d. 15. maj.

Læs mere om Brønderslev Forfatterskole og ansøgning lige her.

.

Dejlig anmeldelse i Weekendavisen

.
“Wiki over Miss Elises elendige liv” har i dag fået sin første avisanmeldelse.

Nemlig i Weekendavisen, hvor anmelder Stine Reinholdt Hansen roser bogen for at tage emnet angst op og i det hele taget fortælle om nogle sider af livet som ung, der hverken er pæne, nemme eller succesfulde.

Hun skriver blandt andet, at det er: “… genialt at tage formen på et opslagsværk bestående af fakta og kombinere det med en ung piges svære følelser” og slutter sin anmeldelse af med følgende konklusion:

Wiki over Miss Elises elendige liv er en vigtig bog, fordi den tager et emne op, som ellers er svært at snakke om (…) Det er en klog fortælling, der både kan opmuntre og oplyse, for selvom tunge tanker af og til angriber ens fornuft, kan man stadig være en teenager med helt almindelige tanker om lækre forsangere, tøjkrise og trang til Ritter Sport.

En skøn anmeldelse at gå på weekend på!

.